To afro fusion είναι μια μορφή χορού με κυρίαρχο στοιχείο τον αφρικάνικο και αφροβραζιλιάνικο χορό…αλλά και με σημαντικές επιρροές από τον μοντέρνο και σύγχρονο χορό…….
Ρυθμός, εκτόνωση, δύναμη, ικανότητα χαρακτηρίζουν τις χορογραφίες του afro fusion!!!!

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ 
Η Αφρικανική ήπειρος (μια από τις πιο ποικιλόμορφες μεριές του πλανήτη)είναι ένας τόπος που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων,και πάντα είναι λίγα αυτά που ξέρεις γι αυτόν…..
Η κουλτούρα (ένας συνδυασμός κίνησης,ρυθμού,τραγουδιού)συνοδεύει το λαό στις καθημερινές του δραστηριότητες και όχι μόνο….
Σε 5 βασικές κατηγορίες θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τα είδη των χορών που συναντώνται σε κάθε περιοχή.(σαν αργκό γλώσσα,έτσι και το κινησιολόγιο ποικίλει από περιοχή σε περιοχή)
1.Πολεμικοί χοροί
2.Χοροί που είναι αφιερωμένοι στο γάμο,τη γέννηση(ή αλλιώς χοροί της αγάπης)
3.Τελετές ενηλικίωσης
4.Τελετές καλωσορίσματος
5.Θρησκευτικές τελετές.
ΑΦΡΟΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
Γνωστός κυρίως από θρησκευτικής φύσεως ιστορίες,μια κουλτούρα φερμένη από τους σκλάβους της Αφρικής.Αναφέρεται σε θεότητες,εκπροσώπους των στοιχείων και των πλασμάτων της φύσης.

FUSION
Η σύνθεση τεχνικών με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου στυλ χορού…….

AFRO FUSION
Τι μπορεί να κάνει ένα ανθρώπινο σώμα?ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Τεχνική κλασικού,σύγχρονου,μοντέρνου χορού αλλά και μεταγενέστερες τεχνικές με βάση τον αφρικάνικο μοντέρνο κ σύγχρονο χορό.
Πολυρυθμικότητα,δεξιοτεχνία,αντοχή και πολλά άλλα συνθέτουν το σύστημα που σε οδηγεί να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου σε μια μοναδική μορφή τέχνης!!!!!

Σάββατο 20 Μαΐου 2017, 17:30-20:00
ώρα προσέλευσης 17:15.

Κόστος Συμμετοχής
Προπληρωμή μέχρι 18/05/2017: 15€
@ the door 20€

Για την κράτηση της θέσης σας είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τη σχολή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες – Συμμετοχές:
694 851 6110 / info@www.artshub.gr / inbox:www.facebook.com/www.artshub.gr

Γιάννα Αλαμάνου
Η Γιάννα Αλαμάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Παρόλο που ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χορό σε μεγάλη ηλικία,η έφεση της στον καλλιτεχνικό χώρο φάνηκε από μικρή ηλικία καθώς στο ενεργητικό της σαν ερασιτέχνης είχε συμμετοχές σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Αργότερα πειραματίστηκε με την παρουσίαση ψυχαγωγικών εκπομπών στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στα 22 της γνωρίζει την, βραζιλιάνικης καταγωγής, χορεύτρια Cristiane Cabral όπου και γίνεται ο μέντορας της στο χορό. Δίπλα της εκπαιδεύεται κυρίως στις αφροβραζιλιάνικες τέχνες αλλά και στο modern jazz την αγωγή κίνησης, το μπαλέτο, την ανατομία. Την προσλαμβάνει στην καλλιτεχνική ομάδα Baracubaku όπου και πλέον χορεύει επαγγελματικά σε φεστιβάλ,εκδηλώσεις και παραστάσεις.
Σύντομα η αγάπη της για το χορό και η δίψα για μάθηση την οδηγεί να ασχοληθεί και με τον σύγχρονο χορό. Επίσης διδάσκεται hip-hop, buttoh, Ινδικό, oriental κ.α. Ταξιδεύει στο εξωτερικό παρακολουθώντας σεμινάρια και μαθήματα από καταξιωμένους δασκάλους πάνω στο σύγχρονο χορό ,τη βραζιλιάνικη σάμπα, το άφρο. Και φυσικά στην Ελλάδα καθημερινά και για πολλές ώρες παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού με επίσης σημαντικούς ανθρώπους του χορού .Το 2013 αποκτά την πρώτη πιστοποίηση στο Modern Afro (Alvin Ailey-K.Dunham -Horton teqnique)Μετά τη διάλυση της ομάδας Baracubaku δημιουργεί τη δική της ομάδα (Beijaflor’s dance)2010-2012. Συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προώθησης της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας αλλά και σε φεστιβάλ, παραστάσεις χορού όσον αφορά το σύγχρονο και το μοντέρνο.
Με την επίβλεψη της δασκάλας της ξεκινάει να διδάσκει από το 2009 έως και σήμερα και να χορογραφεί από το 2010.
Διδάσκει σε πολλές σχολές χορού και πολυχώρους ενώ συμμετέχει σαν δασκάλα σε φεστιβάλς και σεμινάρια που σχετίζονται με τον αφροβραζιλιάνικο χορό.
Το καλοκαίρι του 2013 ιδρύει τον πολυχώρο Καβείρια.
Από το Γενάρη του 2015 γίνεται μέλος, η ίδια και ο πολυχώρος Καβείρια,του Διεθνούς Οργανισμού Χορού της Unesco(CID).
Σήμερα διδάσκει Αfro fusion, Samba, Modern Jazz, Χορογυμναστική, Σύχγρονο, χορογραφεί την ομάδα χορού Espiritos De Danca που αποτελείται κυρίως από μαθητές της και συμμετέχει σε παραστάσεις χορού, θεάτρου και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα σαν χορεύτρια και χορογράφος. Μερικές από τις πιο πρόσφατες δουλείες της
Before & Jazz(05/2015)(κινησιολογία-χορός-υποκριτική)-θεατρικό ντοκουμέντο
Obinrin(06/2015)(σκηνοθεσία-χορογραφία-χορός)-χοροθέατρο
Αthens Video Dance-Femme-work in progress Γ.Καρούνης(12/2015)(χορός-χορογραφία)
Φως-Liquid dancetheater Λ.Ευσταθίου (05/2016)(χορός)
Tribal Caravan-Gipsies in Madnessland (05/2016)(χορογραφία-χορός)
Femme Γ.Καρούνης-Ιδρ.Μ.Κακογιάννης (06/2016)(χορός-χορογραφία)
Πολιτιστικό camp Δήμου Αστριτσίου (Ηρ.Κρήτης) συνάντηση θεατρικών ομάδων (7/2015&2016)(σεμινάριο Afrofusion)
River Party (8/2016)(Fusion Dance)
Προμηθέας Δεσμώτης -Σκην.Γ.Φαλκώνης χορογραφία Χ.Σουγιουλτζή (9/2016)(χορός)
Η Μαγεία των ονείρων Σκην. Α. Πασβάντης Χορογραφίες Γ. Αλαμάνου (2-4/2017)

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest

Shares
Share This