Θεατρικά Εργαστήρια για Παιδιά

Μικροί – Μεγάλοι

Μικροί μεγάλοι έτοιμοι να παίξουμε και να δημιουργήσουμε μαζί σε ένα κοινό εργαστήρι γεμάτο εκπλήξεις!
Τα μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή με κάθε μορφή τέχνης κάτω από ένα ασφαλές περιβάλλον δημιουργίας. Γνωρίζουν το σώμα τους, το χώρο και το περιβάλλον γύρω τους, κατανοούν βασικές έννοιες του παιχνιδιού και δημιουργούν! Στηριζόμενοι στις βασικές αρχές της εκφραστικής κίνησης, του θεάτρου, του παραμυθιού , της μουσικής και της ζωγραφικής, προσπαθούμε να δώσουμε στο παιδί όσο περισσότερα ερεθίσματα ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει.
 Ο γονιός μαθαίνει ξανά να παίζει και ταυτόχρονα να δημιουργεί από το τίποτα τα πάντα! Το παιχνίδι, κάτι που έχουν ξεχάσει το σώμα του και η μνήμη του αρχίζει και το θυμάται. Γίνεται και αυτός ένα με την ομάδα των παιδιών.
Μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες!

Για παιδιά από 3-4,5 ετών 

Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά

Στο Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά με οδηγό τη φαντασία και
τον αυθορμητισμό τους, τα παιδιά εκφράζονται ελεύθερα,
αυτοσχεδιάζουν και διασκεδάζουν!

Δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, να κοινωνικοποιηθεί και να καλλιεργήσει τη
δημιουργική φαντασία
με οδηγό τη μαγεία του παιχνιδιού.

Για παιδιά από 4,5-8 ετών 

Ελένη Κάκκαλου

Ηθοποιός, Συντονίστρια Ομάδων Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Λιτόχωρο Πιερίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών (2004) και της Δραματικής σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλαδος (2008).

Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: “Το μαγικό βιολί” (σκην. Γ. Κωνσταντακόπουλου, θέατρο Χώρα), “Αραντειλ” (σκην. Κ. Ασπιωτη, Σύγχρονο θέατρο – Rex ), “2013/ Μελίνα Μ. “(σκην. Κ. Ασπιωτη, θέατρο Επί Κολώνω) “Ιφιγένεια εν Ταύροις” (σκην. Κερασιά Σαμαρα, Θέατρο Αργώ) “Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά” (σκην. Μ.Βαρκάς , θέατρο Κνωσσός) , ” Ι.Χ.Ν.Η” (σκην. Γ. Κωνσταντακόπουλος ,Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) , “Τριαντάφυλλο στο στήθος” (σκην. Π. Μιχαηλίδης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρουμελης), ” Ο Αίσωπος σε κόμικ” (σκην. Τ. Ράτζος, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών), “Mystify” (σκην.- χορογρ. Α. Φωνιαδάκης Κ.Θ.Β.Ε. ) , “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” (σκην. Κ. Ρήγος , Κ.Θ. Β. Ε), “Divised χρόνος – χρόνος Divised” (σκην. Γ. Κωνσταντακόπουλος, Φεστιβάλ εναλλακτικού θεάτρου, θέατρο Εντροπία).

Συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις: “Να’ ρθω μαζί σου; “( σκην. Κ. Ασπιωτης), ” Αρμαντειλ” ( σκην. Κ. Ασπιωτης), “12η Νύχτα, μια μουσική κωμωδία” ( σκην. Ρ. Μουζενιδου ), “Το μαγικό Βιολί” (σκην. Κωνσταντακόπουλου).

Διδάσκει μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού και θεάτρου για ενήλικες και παιδιά σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Στέλλα Τζάρτου

Εκπαιδευτικός, Δασκάλα Χορού, Αρχιτέκτων

Η Στέλλα Τζάρτου έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μαθηματικός, αρχιτέκτων, δασκάλα χορού Tango Argentino  και βοηθός συντονιστή θεατρικού παιχνιδιού. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στη ψυχολογία, τις καλές τέχνες και έχει λάβει μέρος σε εργαστήρια Θεάτρου. Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της σχολής “TANGO mas” και του Σύγχρονου Χώρου Χορού και Έκφρασης “ARTSHUB”. Έχει εργαστεί πάνω από μία δεκαετία ως μαθηματικός σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με μεγάλη αγάπη προς τα παιδιά.

Στον χορό έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα σε jazz, μπαλέτο, σύγχρονο και αργεντίνικο τάνγκο. Κατά τη διδασκαλία της επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ικανότητας του αυτοσχεδιασμού, την επικοινωνία μεταξύ των χορευτών και τη μουσικότητα κυρίως με την ανάλυση των κινήσεων και με τη σύνδεσή τους με τη μουσική. Επίσης έχει συνεργαστεί με ψυχολόγους σε βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας, επικοινωνίας και χορού.

Φέτος για 3η χρονιά, σε συνεργασία με την Ελένη Κάκκαλου λαμβάνει μέρος σε εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά, συνδυάζοντας γνώσεις και βιώματα από το σύνολο της εκπαίδευσής της.

ARTSHUB

 

ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη 172 35
Tηλ: 213 090 7816 από σταθερό
69 4851 6110 από κινητό
Email: info@artshub.gr

 

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest