Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο ΝΕΟ ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ και κέρδισε 3 ώρες μάθημα και 2,5 ώρες πρακτική εξάσκηση κάθε εβδομάδα μόνο με 40€/ μήνα!

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΤΑΝΓΚΟ:

▶️  χορεύετε από το πρώτο κιόλας μάθημα
▶️  γίνεστε μέλος μιας ολόκληρης κοινότητας 
▶️  μαθαίνετε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας
▶️  αφομοιώνετε εύκολα τις τεχνικές του  tango 

Μπείτε σε έναν υπέροχο κόσμο και μία ολοζώντανη παρέα!

Η Διδασκαλία más ..

– Στη Σχολή TANGOs διδάσκουμε το αυθεντικό Tango Argentino όπως αυτό χορεύεται σήμερα στην Ελλάδα, την Αργεντινή και όλον τον κόσμο.

-Σε όλα τα τμήματα επικρατεί κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας!

-Τα τμήματα μας είναι ολιγομελή με λεπτομερή επίβλεψη και φροντίδα όλων των μαθητών.

Διδάσκουμε με σοβαρότητα, αλλά πάντα με χαμόγελο και χαρά γιατί το tango για εμάς έχει κυρίως χαρά!

– Έχουμε 19 χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία του Tango Argentino.

-Η ύλη σε κάθε επίπεδο είναι πολύ οργανωμένη. Ειδικά στα αρχάρια τμήματα αυτό είναι καθοριστικό ώστε να πάρουν οι μαθητές στέρεες βάσεις στην τεχνική του Tango ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική και γρήγορη εξέλιξη.

-Ειδικότερα η διδασκαλία του ρόλου του καβαλιέρου γίνεται με επιμέλεια και  μεθοδικότητα διότι μόνο έτσι σημειώνεται πραγματική πρόοδος σε όλο το τμήμα.

– Η ύλη προχωράει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες του τμήματος με αποτέλεσμα τη γρήγορη και ουσιαστική πρόοδο των μαθητών.

-Στα τμήματα μας διδάσκουμε παράλληλα μουσικότητα που είναι το κλειδί για την επικοινωνία του ζευγαριού, τον αυτοσχεδιασμό στον χορό και την έκφραση καβαλιέρου και ντάμας.
– Εξειδικευόμαστε στη διδασκαλία του κοινωνικού (social) Tango (Tango για Milongas, Practicas όπου όλοι μπορούν να χορέψουν με όλους) και συνεχώς βελτιώνουμε τις μεθόδους διδασκαλίας του.

Practica κάθε Δευτέρα

Η Practica είναι βασικός θεσμός του tango argentino και της μάθησής του, καθώς συμβάλλει εξίσου με τα μαθήματα στην  εξέλιξη των μαθητών, ενώ αναπτύσσει και την απαραίτητη κοινωνικότητα και σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων.

Γίνεται εξάσκηση ή απλά χορός σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και φυσικά οι δάσκαλοι είναι πάντα εκεί για οποιαδήποτε βοήθεια. Συμμετέχουν τόσο μαθητές από τα τμήματα της TANGOmás όσο και άλλων σχολών καθώς και όσοι επιθυμούν  να πάρουν από κοντά μια πρώτη γεύση του tango.

Η PRACTICA της σχολής γίνεται κάθε Δευτέρα 21:15-23:30
  είναι φιλική προς όλους ακόμα και προς αρχάριους χορευτές, χωρίς κριτική και πίεση.
έχει ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΤΑ, ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΗΧΟ,
επικρατούν ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΕΞΑΣΚΗΣΗ, και ΒΟΗΘΕΙΑ προς όσους θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία και άνεση στην πίστα.
Στην Tango mas έχουμε πάθος με τη ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ tango. Θεωρούμε πως η μουσική που παίζεται πρέπει να σε ευχαριστεί και να σε εμπνέει να χορέψεις. Εξ άλλου τη μουσική χορεύουμε!
Oλα τα κομμάτια που παίζονται είναι προσεκτικά επιλεγμένα και έχουν υποστεί ηχητική επεξεργασία (remastering).
H ποιότητα του ήχου στην αίθουσα είναι εξαιρετική. Θα ακούσετε και θα ευχαριστηθείτε τα κομμάτια των δεκαετιών 30′ , 40′ έτσι όπως δεν τα έχετε ξανακούσει.

Το Αργεντίνικο Tango ...

Το Tango Argentino γεννήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και σήμερα γνωρίζει τεράστια άνθιση σε όλο τον κόσμο όπως και την Ελλάδα. Είναι επικοινωνιακός και αυτοσχεδιαστικός χορός, με διαφορετικούς ρόλους για τον άντρα και τη γυναίκα. Αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ καβαλιέρου και ντάμας που επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό με χορευτικές φράσεις απεριόριστης ποικιλίας, ανάλογα με τη μουσική και τη διάθεση του ζευγαριού.

Ως κοινωνικός χορός χορεύεται σε χορευτικές βραδιές, τις λεγόμενες milongas. Σήμερα, στην Αθήνα κ σε όλες τις μεγάλες πόλεις διεξάγονται δεκάδες milongas κάθε βδομάδα.

Πρόγραμμα

ΤΜΗΜΑ  ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ
Τρίτη 20:00-21:00 (μάθημα)
Τετάρτη 21:00-22:00 (μάθημα)
Πέμπτη 21:00-22:00 (μάθημα)

Δευτέρα 21:00-23:30 (practica)

ΤΜΗΜΑ  T1
Τρίτη 20:00-21:00 (μάθημα)
Πέμπτη 21:00-22:00 (μάθημα)
Δευτέρα 21:00-23:30 (practica)

ΤΜΗΜΑ Τ2
Τρίτη 21:00-22:00 (μάθημα)
Πέμπτη 20:00-21:00 (μάθημα)
Δευτέρα 21:00-23:30 (practica)

ΤΜΗΜΑ Τ3
Δευτέρα 20:00-21:00 (μάθημα)
Τετάρτη 20:00-21:00 (μάθημα)
Δευτέρα 21:00-23:30 (practica)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΤΑΜΑΣ
Τετάρτη 21:00-22:00

PRACTICA
Δευτέρα 21:15-23:30

MILONGA
Σάββατο 21:30-01:30, μία φορά το μήνα (ανακοινώνεται)

ΜΑΘΗΜΑΤΑ TANGO DJ: κατόπιν συνεννόησης
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
κατόπιν συνεννόησης
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ: κατόπιν συνεννόησης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: κατόπιν συνεννόησης

Οι δάσκαλοι είναι υπεύθυνοι για την κατάταξη κάθε μαθητή στο κατάλληλο τμήμα,
κατόπιν συνεννόησης με τον μαθητή και πιθανόν ενός διερευνητικού μαθήματος.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
213 090 7816, 699 842 0566, 694 851 6110
WHATS UP – VIBER
694 851 6110

Οι δάσκαλοι

“Το tango argentino είναι μια ουσιαστική και επικοινωνιακή δραστηριότητα. Χαρακτηρίζεται από τη φυσικότητα των κινήσεων, τον αυτοσχεδιασμό και την επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού. Είναι ένας σύγχρονος και ζωντανός τρόπος διασκέδασης.
Ακόμα κι αν δεν έχετε ασχοληθεί με κάποιο είδος χορού, ακόμα κι αν πιστεύετε πως δεν μπορείτε να ‘χορέψετε’, τότε το tango ίσως είναι ο χορός για σας.”
Στάθης Τσιγάντες, Στέλλα Τζάρτου

Στάθης Τσιγάντες

Δάσκαλος Tango argentino, Μουσικός, Φυσικός M.Sc.

Ο Στάθης Τσιγάντες διδάσκει Tango Argentino από το 2004. Mεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική (M.Sc.) κάνοντας παράλληλα σπουδές στη Μουσική και αρχικά εργάστηκε στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το Tango Argentino το 2001 έχοντας ήδη πολύτιμη πείρα πάνω στην κινησιολογία και μηχανική του σώματος, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με την παραδοσιακή πολεμική τέχνη του Karate, αλλά και με παραδοσιακούς λατινοαμερικάνικους χορούς.

Λαμβάνει τη βασική εκπαίδευση στο tango από τους καλύτερους Έλληνες και Αργεντίνους δασκάλους εκείνης της περιόδου στην Αθήνα και σε συνδυασμό με πολλή εξάσκηση και μελέτη του tango, αποκτά σύντομα ένα αξιόλογο επίπεδο πάνω στον ιδιαίτερο αυτό λαΐκό χορό της Αργεντινής. Το 2004 αρχίζει να διδάσκει μαζί με την Έλλη Καραδήμου σε Σχολές και Πολιτιστικούς Συλλόγους, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του με συμμετοχή σε σεμινάρια από τους μεγαλύτερους Αργεντίνους maestros όπως Gustavo Naveira y Giselle Anne, Chicho Frumbolli y Eugenia Parilla, Javier Rodriguez y Geraldine Roajs, Fabian Salas y Carolina del Rivero, και άλλους.

Στέλλα Τζάρτου

Δασκάλα Tango argentino, Αρχιτέκτων, Mαθηματικός

Η Στέλλα Τζάρτου ξεκίνησε την εκπαίδευση της στο χορό με jazz. Συνέχισε εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της για την έκφραση του ανθρώπινου σώματος με μαθήματα σύγχρονου χορού και μπαλέτου.

Παράλληλα σπούδασε μαθηματικά, αρχιτεκτονική και ασχολήθηκε με τις καλές τέχνες. Με το Tango Argentino ήρθε σε επαφή το 2007 και το αγάπησε αμέσως. Πήρε μέρος σε μαθήματα και σεμινάρια ελλήνων και αργεντίνων δασκάλων με μεγάλη αφοσίωση όπως Mazen Kiwan & Sigrid van Tilbeurgh, Romina Tumini, Pablo Villarraza y Dana Frigoli, Gustavo Naveira y Giselle Anne.

Έχοντας ήδη μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ως μαθηματικός, πολύ σύντομα άρχισε να συμμετέχει στη διδασκαλία του tango argentino προσθέτοντας τη δική της δημιουργική προσέγγιση.

Στάθης & Στέλλα

 Από το 2008 έως σήμερα χορεύουν και διδάσκουν μαζί. Συμμετέχουν ενεργά στην ελληνική tango σκηνή, διοργανώνοντας σε εβδομαδιαία βάση milongas (βραδιές χορού tango) και practicas (βραδιές εξάσκησης) σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και αναλαμβάνοντας τη μουσική επιμέλεια σε εκδηλώσεις tango.

Ο χορός τους διακρίνεται από τα βασικά στοιχεία του αυθεντικού Tango Argentino δηλαδή την απλότητα, την επικοινωνία του ζευγαριού και μουσικότητα. Η διδασκαλία τους σκοπεύει σε αυτά τα στοιχεία μέσα από την ανάλυση της κίνησης, τη σύνδεσή της με τη μουσική και την ανάπτυξη της ικανότητας αυτοσχεδιασμού.

Θεωρώντας και οι δύο πως το Tango Argentino, εκτός από ένας πανέμορφος κοινωνικός χορός, είναι και μια πολύ ουσιαστική και επικοινωνιακή ψυχοσωματική δραστηριότητα, δημιουργούν το 2011 σε συνεργασία με την ψυχολόγο Κωνσταντίνα Γκιώνη το “Kontango”, ένα εργαστήρι – βιωματικό σεμινάριο αυτογνωσίας και επικοινωνίας  μέσω του tango argentino σε συνδυασμό με την ψυχολογία Gestalt , το οποίο διεξάγεται έκτοτε τακτικά σε ομάδες.

Το 2015 ιδρύουν τη σχολή “TANGO mas” με σκοπό  τη δημιουργία ενός ευχάριστου και φιλικού περιβάλλοντος για τους ίδιους και τους μαθητές τους. Η απήχηση του έργου αυτού, τους ωθεί γρήγορα στην διεύρυνση του οράματος τους με τη δημιουργία του Σύγχρονου Χώρου Χορού και Έκφρασης “ARTSHUB” όπου φιλοξενούνται και άλλα μαθήματα χορού και δραστηριότητες σε συνεργασία με καταξιωμένους δασκάλους και καλλιτέχνες.

Ο Χώρος

 

ArtsHub

Λεωφ. Βουλιαγμένης 201, Δάφνη 172 35
Tηλ: 213 090 7816 από σταθερό
69 4851 6110 από κινητό
Email: info@artshub.gr

 

Pin It on Pinterest