Επιλογή Σελίδας

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ
από 25/5

Μουσικής, Μουσικότητας και Τεχνικής
στο Αργεντίνικο Τάνγκο

  

Επικοινωνήστε μαζί μας για λεπτομέρειες
Θέσεις περιορισμένες

Πρόγραμμα

Τμήμα Μουσικής, Μουσικότητας και Τεχνικής:  Δευτέρα 20:30-21:30,  Τετάρτη 20:30-21:30

Ιδιαίτερα μαθήματα: κατόπιν συνεννόησης.

Δίδακτρα

45€/μήνα,
38€/μήνα φοιτητές έως 24 ετών & άνεργοι
Προπληρωμή διμήνου: 80€
τριμήνου: 110€,
drop in 10€
 

Γιατί να μας επιλέξετε;

– Στη Σχολή TANGO más διδάσκουμε το αυθεντικό Tango Argentino όπως αυτό χορεύεται σήμερα στην Ελλάδα, την Αργεντινή και όλον τον κόσμο.

– Έχουμε 15 χρόνια εμπειρία στη διδασκαλία του Tango Argentino.

– Εξειδικευόμαστε στη διδασκαλία του κοινωνικού (social) Tango (Tango για Milongas, Practicas όπου όλοι μπορούν να χορέψουν με όλους) και συνεχώς βελτιώνουμε τις μεθόδους διδασκαλίας του.

-Η ύλη σε κάθε επίπεδο είναι πολύ οργανωμένη. Ειδικά στα αρχάρια τμήματα αυτό είναι καθοριστικό ώστε να πάρουν οι μαθητές στέρεες βάσεις στην τεχνική του Tango ώστε να μπορούν να εξελιχθούν ουσιαστικά και γρήγορα.

-Τα τμήματα μας είναι ολιγομελή με λεπτομερή επίβλεψη και φροντίδα όλων των μαθητών.

-Ειδικότερα η διδασκαλία του ρόλου του καβαλιέρου γίνεται με επιμέλεια και  μεθοδικότητα διότι μόνο έτσι σημειώνεται πραγματική πρόοδος σε όλο το τμήμα.

-Διδάσκουμε με σοβαρότητα χαμόγελο και χαρά. Ναι, το tango για εμάς έχει κυρίως χαρά!

-Σε όλα τα τμήματα επικρατεί κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας.

– Η ύλη προχωράει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες του τμήματος με αποτέλεσμα τη γρήγορη και ουσιαστική πρόοδο των μαθητών.

Tango Practica

Κάθε δευτερη Παρασκευή διεξάγεται στον χώρο της Tango mas η Practica της σχολής.
Η Practica είναι βασικός θεσμός του tango argentino και της μάθησής του, καθώς συμβάλλει εξίσου με τα μαθήματα στην  εξέλιξη των μαθητών, ενώ αναπτύσσει και την απαραίτητη κοινωνικότητα και σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων. Γίνεται εξάσκηση ή απλά χορός σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και φυσικά οι δάσκαλοι είναι πάντα εκεί για οποιαδήποτε βοήθεια. Σ’ αυτήν συμμετέχουν τόσο μαθητές από τα τμήματα της Tango mas όσο και άλλων σχολών καθώς και όσοι επιθυμούν  να πάρουν από κοντά μια πρώτη γεύση του tango.

Το Tango Argentino γεννήθηκε

Το Tango Argentino γεννήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και σήμερα γνωρίζει τεράστια άνθιση σε όλο τον κόσμο όπως και την Ελλάδα. Είναι επικοινωνιακός και αυτοσχεδιαστικός χορός, με διαφορετικούς ρόλους για τον άντρα και τη γυναίκα. Αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ καβαλιέρου και ντάμας που επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό με χορευτικές φράσεις απεριόριστης ποικιλίας, ανάλογα με τη μουσική και τη διάθεση του ζευγαριού.

Ως κοινωνικός χορός χορεύεται σε χορευτικές βραδιές, τις λεγόμενες milongas. Σήμερα, στην Αθήνα κ σε όλες τις μεγάλες πόλεις διεξάγονται δεκάδες milongas κάθε βδομάδα.

Οι δάσκαλοι

“Το tango argentino είναι μια ουσιαστική και επικοινωνιακή δραστηριότητα. Χαρακτηρίζεται από την φυσικότητα των κινήσεων, τον αυτοσχεδιασμό και την επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού. Είναι ένας σύγχρονος και ζωντανός τρόπος διασκέδασης. Ακόμα κι αν δεν έχετε ασχοληθεί με κάποιο είδος χορού, ακόμα κι αν πιστεύετε πως δεν μπορείτε να ‘χορέψετε’, τότε το tango ίσως είναι ο χορός για σας.”
Στάθης Τσιγάντες, Στέλλα Τζάρτου

Στάθης Τσιγάντες

Δάσκαλος Tango argentino, Μουσικός, Φυσικός M.Sc.

Ο Στάθης Τσιγάντες διδάσκει Tango Argentino από το 2004. Mεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική (M.Sc.) κάνοντας παράλληλα σπουδές στη Μουσική και αρχικά εργάστηκε στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το Tango Argentino το 2001 έχοντας ήδη πολύτιμη πείρα πάνω στην κινησιολογία και μηχανική του σώματος, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με την παραδοσιακή πολεμική τέχνη του Karate, αλλά και με παραδοσιακούς λατινοαμερικάνικους χορούς.

Λαμβάνει τη βασική εκπαίδευση στο tango από τους καλύτερους Έλληνες και Αργεντίνους δασκάλους εκείνης της περιόδου στην Αθήνα και σε συνδυασμό με πολλή εξάσκηση και μελέτη του tango, αποκτά σύντομα ένα αξιόλογο επίπεδο πάνω στον ιδιαίτερο αυτό λαΐκό χορό της Αργεντινής. Το 2004 αρχίζει να διδάσκει σε διάφορες Σχολές και Πολιτιστικούς Συλλόγους, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του με συμμετοχή σε σεμινάρια από τους μεγαλύτερους Αργεντίνους maestros όπως Gustavo Naveira y Giselle Anne, Chicho Frumbolli y Eugenia Parilla, Javier Rodriguez y Geraldine Roajs, Fabian Salas y Carolina del Rivero, και άλλους.

Στέλλα Τζάρτου

Δασκάλα Tango argentino, Αρχιτέκτων, Mαθηματικός

Η Στέλλα Τζάρτου ξεκίνησε την εκπαίδευση της στο χορό με jazz. Συνέχισε εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της για την έκφραση του ανθρώπινου σώματος με μαθήματα σύγχρονου χορού και μπαλέτου.

Παράλληλα σπούδασε μαθηματικά, αρχιτεκτονική και ασχολήθηκε με τις καλές τέχνες. Με το Tango Argentino ήρθε σε επαφή το 2007 και το αγάπησε αμέσως. Πήρε μέρος σε μαθήματα και σεμινάρια ελλήνων και αργεντίνων δασκάλων με μεγάλη αφοσίωση όπως Mazen Kiwan & Sigrid van Tilbeurgh, Romina Tumini, Pablo Villarraza y Dana Frigoli, Gustavo Naveira y Giselle Anne.

Έχοντας ήδη μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ως μαθηματικός, πολύ σύντομα άρχισε να συμμετέχει στη διδασκαλία του tango argentino προσθέτοντας τη δική της δημιουργική προσέγγιση.

 

Ο Χώρος

tango-mas-logo-transparent
Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη 172 35

Tηλ: 21 3090 7816  
69 4851 6110  
Email: info@tangomas.gr

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest