Αφρικάνικος χορός (Afro Fusion)

Το Afro Fusion βασίζεται στον αφρικάνικο παραδοσιακό χορό και επηρεάζεται από τον μοντέρνο και σύγχρονο χορό.

Το μάθημα ξεκινάει με ζέσταμα και ενδυνάμωση σε αρθρώσεις και μυς! Η τεχνική και η αντοχή χτίζεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος όπου δίνονται συνεχώς κινησιολογικές ασκήσεις σε όλα τα επίπεδα του χώρου και στη συνέχεια εφαρμόζονται σε μικρές χορογραφίες ενώ στο τέλος του μαθήματος εφαρμόζονται ασκήσεις διατάσεων.

Μουσική: κυρίως αφρικάνικη αλλά και οποιαδήποτε μουσική στη οποία θα μπορούσε να ενταχθεί μια χορογραφία afro fusion…..

Τι να φοράω?
Άνετα ρούχα (κολάν, φόρμα) απαγορεύεται το τζιν και τα παπούτσια.

Γιάννα Αλαμάνου

Χορεύτρια, Δασκάλα χορού, Χορογράφος

H Γιάννα Αλαμάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα,σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Στα 22 γνωρίζει τη βραζιλιάνικης καταγωγής χοροδιδάσκαλο Cristiane Cabral που τη μυεί στον κόσμο της αφροβραζιλιάνικης τέχνης….. από κει και πέρα ξεκινάει τις σπουδές της…. βραζιλιάνικη σάμπα, αφρικάνικος χορός, μοντερν τζαζ, σύγχρονος χορός και μπαλέτο είναι τα βασικά είδη εκπαίδευσης της ενώ παράλληλα μελετά ανατομία και μουσική.

Θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της παρακολουθεί σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ δοκιμάζει και άλλα είδη χορών.

Σαν χορεύτρια στο ενεργητικό της έχει πολλές εμφανίσεις που προωθούν την τέχνη της λατινοαμερικάνικης κουλτούρας αλλά και συνεργασίες στο σύγχρονο χορό με γνωστούς έλληνες χορογράφους. Η ίδια έχει επιμεληθεί την κινησιολογία σε θεατρικές παραστάσεις, διδάσκει αλλά και χορογραφεί.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το σύστημα Afro Fusion το οποίο είναι επηρεασμένο από τον αφρικάνικο χορό αλλά με πολλές επιρροές από το σύγχρονο και μοντέρνο χορό.

ARTSHUB

 

ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη 172 35
Tηλ: 213 090 7816 από σταθερό
69 4851 6110 από κινητό
Email: info@artshub.gr

 

Pin It on Pinterest