Επιλογή Σελίδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hatha Yoga

Η yoga είναι ένα αποδεδειγμένο μονοπάτι για ευεξία, ψυχική ανάταση και μακροβιότητα. Είναι από τη φύση της θεραπευτική είτε την εξασκεί κάποιος ενεργητικά είτε παθητικά.

 

Το μάθημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να συναντά τους μαθητές ακριβώς εκεί που βρίσκονται. Ενθαρρύνει την αυτοανακάλυψη και την αλλαγή, όχι την τελειότητα. Χρησιμοποιούνται βοηθήματα όπως blocks, ιμάντες, κουβέρτες κ.α. ώστε να μεγιστοποιούνται τα οφέλη που μπορεί να λάβει κανείς, επειδή ανταποκρίνονται με ακρίβεια στην συγκεκριμένη ανάγκη που έχει ο ασκούμενος, τη συγκεκριμένη στιγμή, στη συγκεκριμένη στάση.

 

Έτσι όταν ο σκοπός, δηλαδή η άσανα (στάση), εκπληρώνεται με ευκολία, η πρόθεση ενισχύεται και η διαδρομή της ανακάλυψης ξεκινά. Ενσωματώνοντας μια ήρεμη προσέγγιση στην πρακτική μας αφήνοντας έξω τις δυσκολίες, μαθαίνουμε να είμαστε ήρεμοι και ανοιχτοί στην αλλαγή χωρίς να έχουμε προσδοκίες.

 

Αυτό από μόνο του είναι συναρπαστικό. Και μας ακολουθεί και έξω από την τάξη στις γεμάτες ταχύτητα ζωές μας βοηθώντας να ανταποκρινόμαστε σταθερά και με άνεση στις προκλήσεις, όπως ανταποκρινόμαστε στις στάσεις πάνω στο στρωματάκι μας.

 

Ξεκινάμε με σειρά απλών κινήσεων που σκοπό έχουν να ζεστάνουν το σώμα κινώντας απαλά τις κλειδώσεις και να ξυπνήσουν τη σπονδυλική στήλη. Ακολουθούν οι ενεργητικές στάσεις που ενδυναμώνουν το σώμα και στη συνέχεια είναι η εξερεύνηση των στάσεων όπου χρησιμοποιούμε και τα βοηθήματα που υποστηρίζουν το σώμα και το προετοιμάζουν για τη savasana την στάση της βαθιάς χαλάρωσης στο τέλος του μαθήματος.

 

Τι να φοράω;
Για να ασκηθείτε φορέστε άνετα ρούχα κατά προτίμηση βαμβακερά. Ένα κολάν και μπλουζάκι για τις γυναίκες και βερμούδα ή φόρμα για τους άνδρες.

 

Τι να έχω μαζί μου στο μάθημα;
Στρωματάκι (αν έχετε δικό σας, διαφορετικά υπάρχει και στην σχολή) και για τη savasana ζέστες κάλτσες και μία ζεστή ζακέτα ή μπλούζα.

 

Τι μπορώ να έχω φάει πριν;
Να έχετε φάει πλήρες γεύμα τουλάχιστον 3-4 ώρες νωρίτερα ή ένα ελαφρύ γεύμα μιάμιση ώρα πριν.

 

 

 

Κατερίνα Μαντά

Registered Yoga Teacher

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του ’74. Έχοντας πτυχίο Computer Graphics & Animation εργάστηκε στη Διαφήμιση ως Art Director για 13 συνεχόμενα χρόνια, ώσπου το 2010 η γιόγκα αποκαλύφθηκε στη ζωή της και την έκανε να επανεκτιμήσει τη θέση και τους στόχους της.

Ο ενθουσιασμός και η αγάπη της γι’ αυτή έκαναν την διδασκαλία να προκύψει σαν φυσικό επακόλουθο. Έτσι το 2012 παρακολούθησε την Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα στο REGISTERED YOGA SCHOOL of YOGA ALLIANCE “YOGA HOUSE” κοντά στο δάσκαλο της Χρίστo Χαρικιόπουλο, όπου και απέκτησε το δίπλωμα της πιστοποιημένης δασκάλας (RYT-200) στη μέθοδο της HATHA YOGA.

Το Μάρτη του 2013 ξεκίνησε τη διδασκαλία, ενώ παράλληλα συνέχισε με αφοσίωση να μελετά, να ασκείται και να εξελίσσεται ως yogini.

Πρόγραμμα

Το πρωινό τμήμα λειτουργεί κάθε Τετάρτη  και Παρασκευή  10:00 – 11:30.

Για το απογευματινό τμήμα επικοινωνήστε μαζί μας!

Δίδακτρα

Μία φορά την εβδομάδα: 35€/μήνα ή 84€/τρίμηνο
Δύο φορές την εβδομάδα: 55€/μήνα ή 132€/τρίμηνο

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες!

ARTSHUB

 ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3,
Δάφνη 172 35
Tηλ: 6948516110 - 6998420566
Email: info@artshub.gr

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest