Επιλογή Σελίδας

 

 

 

 

 

 

 

Μουσικοκινητική Αγωγή (Carl Orff)

«Τι συμβαίνει όταν η μουσική συναντά το παιχνίδι και η φαντασία το χορό; Και όταν φανταστικοί μαγικοί ήρωες τραγουδούν με χαρά , ρυθμό και ενθουσιαμό;

Το παιχνίδι ξεκινά!

Φόρα άνετα ρούχα και κάλτσες και σε περιμένουμε!»

Η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff είναι μια ανοιχτή παιδαγωγική προσέγγιση με βασικά εργαλεία της διδακτικής διαδικασίας τη μουσική, την κίνηση και το λόγο. Βασικό συστατικό αυτού του τρίπτυχου, κατέχουν ο ρυθμός και ο αυτοσχεδιασμός.

Μέσα από αυτή την παιδαγωγική διαδικασία τα παιδιά αναπτύσσονται ολόπλευρα (γνωστικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και ψυχοκινητικά),  έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα, να αυτοσχεδιάσουν, να ανακαλύψουν τις ικανότητες τους. Διασκεδάζουν, αλληλεπιδρούν και κοινωνικοποιούνται.

Ταυτόχρονα προάγεται η αισθητική τους αγωγή, ενώ δίνεται έμφαση στην ατομική ανάπτυξη του κάθε ατόμου.

Μουσικοκινητικό εργαστήρι με γονείς και παιδιά

Σε αυτό το εργαστήρι, με κύριο οδηγό το παιχνίδι, τη μουσική και την κίνηση, μικροί και μεγάλοι μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, να διασκεδάσουν και να παίξουν. Γονείς και παιδιά, μεταμορφώνονται σε μαγικούς ήρωες και πλάσματα, ταξιδεύουν σε φανταστικούς κόσμους, χρησιμοποιούν το σώμα τους αλλά και διαφορετικά υλικά. Τραγουδούν, έρχονται σε επαφή με το ρυθμό, χορεύουν, αλληλεπιδρούν με άλλους, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Γονείς και παιδιά μέσω του παιχνιδιού και της μεταξύ τους επαφής, ενισχύουν τη δημιουργική τους σχέση αλλά και το συναισθηματικό τους δεσμό.

Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά 2 – 5 ετών.

Πρόγραμμα

Τετάρτη

17:30-18:30

Δίδακτρα

Δίδακτρα: 40€/μήνα, 70€/δίμηνο.

Ισχύει έκπτωση 20% σε εγγραφές δύο παιδιών (φίλοι, αδέλφια κτλ)
έκπτωση 30% σε εγγραφές τριών παιδιών και πάνω (φίλοι, αδέλφια κτλ)
και παράλληλα έκπτωση 20% σε δραστηριότητες των γονιών.

Δημάκη Ειρήνη

Δασκάλα Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff, Νηπιαγωγός, Δασκάλα χορού Authentic Jazz

Η Δημάκη Ειρήνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία ( ΤΕΑΠΗ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του τριετούς μετεκπαιδευτικού κύκλου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff.

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια παιδικών χορών, μουσικής, body music, θεατρικής έκφρασης καθώς και μουσικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το το χορό. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ και με σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται με παιδιά προσχολική ηλικίας σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας ως νηπιαγωγός και διδάσκοντας μουσικοκινητική αγωγή.

ARTSHUB

 

 ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη 172 35
Tηλ: 6948516110 - 6998420566
Email: info@artshub.gr

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest