Οι Δάσκαλοι

Στάθης Τσιγάντες

Στάθης Τσιγάντες

Δάσκαλος Tango argentino, Μουσικός, Φυσικός M.Sc.

Ο Στάθης Τσιγάντες διδάσκει Tango Argentino από το 2004. Mεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική (M.Sc.) κάνοντας παράλληλα σπουδές στη Μουσική και αρχικά εργάστηκε στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το Tango Argentino το 2001 έχοντας ήδη πολύτιμη πείρα πάνω στην κινησιολογία και μηχανική του σώματος, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με την παραδοσιακή πολεμική τέχνη του Karate, αλλά και με παραδοσιακούς λατινοαμερικάνικους χορούς.

Λαμβάνει τη βασική εκπαίδευση στο tango από τους καλύτερους Έλληνες και Αργεντίνους δασκάλους εκείνης της περιόδου στην Αθήνα και σε συνδυασμό με πολλή εξάσκηση και μελέτη του tango, αποκτά σύντομα ένα αξιόλογο επίπεδο πάνω στον ιδιαίτερο αυτό λαΐκό χορό της Αργεντινής. Το 2004 αρχίζει να διδάσκει σε διάφορες Σχολές και Πολιτιστικούς Συλλόγους, ενώ συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του με συμμετοχή σε σεμινάρια από τους μεγαλύτερους Αργεντίνους maestros όπως Gustavo Naveira y Giselle Anne, Chicho Frumbolli y Eugenia Parilla, Javier Rodriguez y Geraldine Roajs, Fabian Salas y Carolina del Rivero, και άλλους.

Στέλλα Τζάρτου

Στέλλα Τζάρτου

Δασκάλα Tango argentino, Αρχιτέκτων, Εικαστικός, Mαθηματικός

Η Στέλλα Τζάρτου ξεκίνησε την εκπαίδευση της στο χορό με jazz. Συνέχισε εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της για την έκφραση του ανθρώπινου σώματος με μαθήματα σύγχρονου χορού και μπαλέτου.

Παράλληλα σπούδασε μαθηματικά, αρχιτεκτονική και ασχολήθηκε με τις καλές τέχνες. Με το Tango Argentino ήρθε σε επαφή το 2007 και το αγάπησε αμέσως. Πήρε μέρος σε μαθήματα και σεμινάρια ελλήνων και αργεντίνων δασκάλων με μεγάλη αφοσίωση όπως Mazen Kiwan & Sigrid van Tilbeurgh, Romina Tumini, Pablo Villarraza y Dana Frigoli, Gustavo Naveira y Giselle Anne.

Έχοντας ήδη μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ως μαθηματικός, πολύ σύντομα άρχισε να συμμετέχει στη διδασκαλία του tango argentino προσθέτοντας τη δική της δημιουργική προσέγγιση.

Στάθης & Στέλλα

Από το 2008 έως σήμερα χορεύουν και διδάσκουν μαζί. Συμμετέχουν ενεργά στην ελληνική tango σκηνή, διοργανώνοντας σε εβδομαδιαία βάση milongas (βραδιές χορού tango) και practicas (βραδιές εξάσκησης) σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και αναλαμβάνοντας τη μουσική επιμέλεια σε εκδηλώσεις tango.

Ο χορός τους διακρίνεται από τα βασικά στοιχεία του αυθεντικού Tango Argentino δηλαδή την απλότητα, την επικοινωνία και μουσικότητα. Η διδασκαλία τους σκοπεύει σε αυτά τα στοιχεία μέσα από την ανάλυση της κίνησης, τη σύνδεσή της με τη μουσική και την ανάπτυξη της ικανότητας αυτοσχεδιασμού.

Θεωρώντας και οι δυό πως το Tango Argentino, εκτός από ένας πανέμορφος κοινωνικός χορός, είναι και μια πολύ ουσιαστική και επικοινωνιακή ψυχοσωματική δραστηριότητα, δημιουργούν το 2011 σε συνεργασία με την ψυχολόγο Κωνσταντίνα Γκιώνη το “Kontango”, ένα εργαστήρι – βιωματικό σεμινάριο αυτογνωσίας και επικοινωνίας  μέσω του tango argentino σε συνδυασμό με την ψυχολογία Gestalt , το οποίο διεξάγεται έκτοτε τακτικά σε ομάδες.

Το 2015 ιδρύουν τη σχολή “TANGO mas” με σκοπό  τη δημιουργία ενός ευχάριστου και φιλικού περιβάλλοντος για τους ίδιους και τους μαθητές τους. Η απήχηση του έργου αυτού, τους ωθεί γρήγορα στην διεύρυνση του οράματος τους με τη δημιουργία του Σύγχρονου Χώρου Χορού και Έκφρασης “ARTSHUB” όπου φιλοξενούνται και άλλα μαθήματα χορού και δραστηριότητες σε συνεργασία με καταξιωμένους δασκάλους και καλλιτέχνες.

 

ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη 172 35
Tηλ: 213 090 7816 από σταθερό
69 4851 6110 από κινητό
Email: info@artshub.gr

 

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest