Επιλογή Σελίδας
 

 

 

 

 

 

 

Yoga Kids

«Μεταμορφωνόμαστε σε κύματα, δέντρα, βουνά, άγρια ζώα και εξωτικά πουλιά! Με συντροφιά τη μουσική και οδηγό τη φαντασία θα ταξιδέψουμε μαζί σ’ένα μαγικό χαλί! Έλα μαζί μας να παίξουμε, να γυμναστούμε, να διασκεδάσουμε! Να γίνουμε πιο ήρεμοι, πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τον εαυτό μας. Πέταξε κι εσύ μαζί μας σ’ένα ταξίδι γιογκικό!!!»

 

Η Yoga Kids (παιδική γιόγκα) είναι μια δημιουργική και πολύ ευφάνταστη μέθοδος! Μια μέθοδος εκγύμνασης του σώματος αλλά και του νου σε περιβάλλον που απουσιάζει ο ανταγωνισμός. Σε κλίμα ενθάρρυνσης και επιβράβευσης το παιδί μαθαίνει να ελέγχει το σώμα του, την αναπνοή και την ενέργειά του. Αναπτύσσει τις  κινητικές , συναισθηματικές αλλά και κοινωνικές του ικανότητες .

Μέσα από μηνύματα και προτροπές για ευγενή άμυλα και πνεύμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, η γιόγκα διδάσκει στα παιδιά να σκέφτονται και να ενεργούν ομαδικά. Ταυτόχρονα να προσέχουν, να αγαπούν και να εκτιμούν τον εαυτό τους και την αξία τους. Ανακαλύπτουν τις άπειρες δυνατότητες που κρύβουν μέσα τους!

Με  τη μίμηση στοιχείων της φύσης, ζώων και τη σωματική τους απεικόνιση, το παιδί δυναμώνει σωματικά, αποκτά ελαστικότητα, βελτιώνει τη στάση του σώματός του. Απολαμβάνει το διαδραστικό παιχνίδι που γίνεται μέσα από ασκήσεις και μαθαίνει τρόπους να ηρεμεί και να χαλαρώνει.

Τα πολλαπλά οφέλη της γιόγκα έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμα για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Είναι ένα εσωτερικό ταξίδι που δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να βελτιώσει όχι μόνο τη σωματική του ευεξία αλλά και τις ικανότητες συγκέντρωσης, μνήμης και προσοχής. Αποκτά αυτοεκτίμηση και μαθαίνει να αποβάλει το άγχος και το στρες της μαθησιακής διαδικασίας.

“ Yoga brings that marvelous inner light that all children have to the surface” Marsha Wenig, Yoga Kids Founder.

 

Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά 4 – 10 ετών.

Δέσποινα Ματθαίου

Δασκάλα Yoga Kids, Μουσικοκινητικής Αγωγής, Δασκάλα Χορού

Η Δέσποινα Ματθαίου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας Παντείου και κάτοχος του κρατικού Πτυχίου Χορού (απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη).

Εργάζεται ως παιδαγωγός και δασκάλα χορού από το 2009. Θέλοντας να ασχοληθεί κυρίως με τη διδασκαλία στα παιδιά προσανατολίστηκε στο χώρο της μουσικοκινητικής και έχει παρακολουθήσει πολλά βιωματικά σεμινάρια Ψυχοκινητικής, Μουσικοκινητικής-Συστήματος Orff ,Δημιουργικού χορού και Χοροθεραπείας με εξαιρετικούς καθηγητές του είδους.

Έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια ως δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής στο ΚΔΑΠ του Δήμου Δάφνης και σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Η ενασχόλησή της με τη γιόγκα ξεκίνησε το 2011 και έχει λάβει την εκπαίδευση στην παιδική γιόγκα από τη Χριστίνα Μάτση , ιδρύτρια του FLOWER KIDS YOGA στην Ελλάδα.

Η ιδιαίτερη αγάπη της για τα παιδιά και την διδασκαλία την οδήγησαν σε πιο δημιουργικούς τρόπους διαπαιδαγώγησης που εστιάζουν στην ανάδειξη των έμφυτων χαρισμάτων του ατόμου και στην τόνωση της αυτοπεποίθησής του μέσα από την κίνηση και τη δράση. Στόχος του μαθήματος της είναι η εσωτερική και σωματική ενδυνάμωση , η ανάδειξη της ξεχωριστής προσωπικότητας κάθε παιδιού μέσα από τη δυνατότητα αυτοέκφρασής του, αλλά ταυτόχρονα και η ευχαρίστηση και ικανοποίηση που βιώνει μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας του παιχνιδιού.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί σύντομα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και συμμετοχές.

Δίδακτρα

Δίδακτρα: 40€/μήνα, 70€/δίμηνο, 90€ τρίμηνο

Ισχύει έκπτωση 20% σε εγγραφές δύο παιδιών έως 12 ετών (φίλοι, αδέλφια κτλ)
και παράλληλα έκπτωση 20% σε δραστηριότητες των γονιών.

ARTSHUB

  

ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη 172 35
Tηλ: 213 090 7816 από σταθερό
69 4851 6110 από κινητό
Email: info@artshub.gr

 

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest