Tribal Fusion Belly Dance

Το Tribal Fusion Belly Dance είναι ένα νέο είδος χορού που συνδυάζει το βασικό βηματολόγιο του παραδοσιακού ανατολίτικου χορού της κοιλιάς (Oriental) με την πρόσμιξη βασικών χαρακτηριστικών κινήσεων από άλλους χορούς όπως το φλαμένκο, πόππινγκ, κλασικό ινδικό χορό, σύγχρονο κ.α. Eίναι μετεξέλιξη του American Tribal Style χορού με φολκλορικές επιρροές.

Με τον όρο Oriental, δηλαδή “ανατολίτικος χορός”, αναφερόμαστε στους παραδοσιακούς χορούς της Αιγύπτου και γειτονικών χωρών, όπως αυτοί εξελίχθηκαν στο πέρασμα των χρόνων. Μερικά από τα πιο γνωστά είδη είναι το drum solo, baladi, maksum, saidi, κ.α.

Ο χορός αποτελεί μέσο έκφρασης και ανάδειξης τόσο του σώματος όσο και της πνευματικής υπόστασης του ατόμου. Η δύναμη της έκφρασης μέσα από το σώμα είναι το θαύμα του χορού που όλοι θα θέλαμε να κατακτήσουμε. Για να αποκτήσει κάποιος τον έλεγχο της κίνησης πρέπει να είναι πειθαρχημένος και ταυτόχρονα ελεύθερος.

Γνωρίστε το σώμα σας και κατακτήστε τον έλεγχο της κίνησης μέσα από ένα διαφορετικό είδος χορού, το Tribal Fusion Belly dance. Πρόκειται για έναν δυναμικό χορό, με αυτοέλεγχο στις κινήσεις αλλά ελευθερία στη έκφραση.

Διδάσκετε ο έλεγχος των κινήσεων μέσα από τεχνικές, χορογραφίες και παιχνίδια αυτοσχεδιασμού ως καταλληλότερο μέσο χοροδιδακτικής. Στα μαθήματα και ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται κάποιος μπορεί να επιτευχθεί κατάκτηση του ελέγχου κίνησης, απομόνωση και ροή, ρυθμός, ενδυνάμωση και αντοχή στο σώμα,ελευθερία στο πνεύμα, ανάπτυξη χορογραφιών και χρήση ειδικών αξεσουάρ(extra tools). Διδάσκονται θέσεις,στάσεις και τεχνικές που πρέπει να κατέχει ένας χορευτής. Ο διδασκόμενος εφοδιάζεται με τεχνικές γνώσεις, χορογραφίες και μουσική μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Ελένη Ιωσήφ

Δασκάλα Tribal Fusion, Belly Dance, Polynesian, Yoga, Pilates & Performer

Βιογραφικό

Η Ελένη Ιωσήφ γεννήθηκε κ μεγάλωσε στην Αθήνα. Από την παιδική της ηλικία ασχολείτο με μουσικά όργανα κ συμμετείχε σε μουσικές δραστηριότητες. Ξεκίνησε να μαθαίνει, σε μικρή ηλικία ακόμη, belly dance (2002) από τη Μαρία Ιωσήφ, με έμφυτη τάση στο Tribal Fusion Belly Dance, το οποίο είναι ποιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία της.
Τελείωσε Μουσική και τεχνολογία στη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα εξασκούνταν στο Tribal Fusion Belly Dance και ξεκίνησε τις πρώτες ερασιτεχνικές τις χορογραφίες μαζί με την Μαρία Ιωσήφ, ως ομάδα “Alvedon” που είχαν τη χαρά να τις παρουσιάσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Δουλεύει αποκλειστικά σε αυτόν τον χώρο με πτυχία σε Tribal Fusion Belly Dance, με υποτροφία από τη διεθνούς φήμης Moria Shappell στην Αγγλία, BellyDance απ τη υπέροχη Maria Aya, Πολυνησιακούς Χορούς όπως και Pilates, Vinyasa Flow Yoga, Perinatal Yoga & Aerial Yoga. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα από καταξιωμένες δασκάλες του χώρου και συμμετέχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Είναι διοργανώτρια events και σεμιναρίων, με ποιο πρόσφατο το Kristine adams in athens & Kristine Adams show.

Δανάη Μποφίλιου

Δασκάλα Tribal Fusion Belly Dance & Performer Tribal Fusion, Hatha Yoga Instructor

Βιογραφικό

Η Δανάη Μποφίλιου από μικρή είχε πάθος και ταλέντο με το χορό κι έτσι ξεκίνησε στην εφηβεία της εκείνον που την είλκυε πιο πολύ απ’ όλους, το οριεντάλ. Είχε την τύχη να έχει ως πρώτη και για χρόνια δασκάλα την Εύα Χαντζηχρήστου, που της έδωσε τα κατάλληλα εφόδια και βάσεις για να χτίσει μια καθαρή και δυνατή τεχνική πάνω στο belly dance και αργότερα στο tribal fusion belly dance, το οποίο την κέρδισε αμέσως και στο οποίο είναι αφοσιωμένη σήμερα.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό όπως με τη Rachel Brice, Mardi Love, Mira Betz, Violet Scrap, Michelle Sorensen, Lamia Barbara και με πολλούς άλλους σημαντικούς χορευτές και χορεύτριες. Πολύ σημαντική επιρροή της δίνουν και τα dance intensives, όπως πρόσφατα το ODI 1st Love στην Πορτογαλία από την ομάδα Orchidaceae.

Επίσης είναι δασκάλα Hatha Yoga και έχει εκπαιδευτεί παράλληλα στο popping, σύγχρονο, salsa, hip hop, house, capoeira. Έτσι εμπλουτίζει το στυλ της και συνεχίζει να εκφράζει τον εαυτό της μέσω του tribal fusion και του fusion, έχοντας διαφορετικά και καινούργια ερεθίσματα για να δουλέψει και να διδάξει.

Ναϊάδα Δ. Λιόλιου

Tribal Fusion Belly Dance και Egyptian Belly Dance δασκάλα & performer

Βιογραφικό

Η Ναϊάδα ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα μαθαίνοντας ανατολίτικο χορό με τη Νίκη Πουλοπούλου. Στην συνέχεια πιστοποιήθηκε ως δασκάλα στο oriental από την Ε.Χ.Ο.Ε ενώ ενεργοποιήθηκε ως μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO.

Ταυτόχρονα άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια από Έλληνες και ξένους αναγνωρισμένους δασκάλους στο Trbal Fusion Belly Dance αλλά και στον αιγυπτιακό χορό της κοιλιάς.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τα δυο αυτά είδη χορού διδάσκοντας σε σεμινάρια και μαθήματα, αλλά και ως Performer. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς oriental και tribal ομαδικά και solo, καθώς και έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ όπως στο Tribalnatyam Festiva2, Bollywood and Multicultural Festivall , Οriental Passion Festival. Τον Σεπτέμβριο στο μεγάλο ταξίδι της στην Ταϊλάνδη έδωσε το πρώτο της σεμινάριο στο εξωτερικό στην σχολή του Chiang Mai College of dramatic art.

ARTSHUB

 

ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη 172 35
Tηλ: 213 090 7816 από σταθερό
69 4851 6110 από κινητό
Email: info@artshub.gr

 

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest