Επιλογή Σελίδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θεατρικό Εργαστήρι

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ (με το) ΘΕΑΤΡΟ

Μια εμπειρία για όλους

 

Το θεατρικό εργαστήρι είναι μια εμπειρία που εστιάζει στην απελευθέρωση των εκφραστικών δυνατοτήτων και στην εξέλιξη της φαντασίας. Μας φέρνει σε επαφή με τη κίνηση και το λόγο και μας οδηγεί  χωρίς αναστολές στην χαρά της δημιουργίας, στην συνεργασία και στην αυτογνωσία μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παραμύθια, μύθους, ποιήματα και θεατρικά έργα.

 

Είναι δρόμος που χαλαρώνει, διασκεδάζει και καλλιεργεί, αποκαλύπτοντας μας στην πορεία την πραγματική διάσταση και την αξία του παιχνιδιού, του θεάτρου και γενικότερα της τέχνης στην καθημερινότητά μας.

 

Tο εργαστήρι έχει βιωματικό χαρακτήρα οπότε προτείνουμε οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα όπως και να έχουν ένα ζευγάρι κάλτσες γιατί δουλεύουμε χωρίς παπούτσια.

 

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε μαζί μας!

 

 

 

Γιάννης Πετσόπουλος

Σκηνοθέτης, Δάσκαλος θεατρικού παιχνιδιού, Ηθοποιός, Συντονιστής Ομάδων Θεάτρου.

Γεννήθηκε στη πόλη Curitiba της  Βραζιλίας από Έλληνα πατέρα και Αυστριακή μητέρα. Σπούδασε στη θεατρική σχολή El Galpón στο Montevideo.

 

Συνέχισε τις θεατρικές του αναζητήσεις στη Μαδρίτη, το Παρίσι όπου παρακολούθησε μαθήματα με τον βραζιλιάνικης καταγωγής δασκάλου του θεάτρου και μελετητή Augusto Boal και  την Ιταλία όπου παίρνει μαθήματα με την Rena Mireska του Grotowski  Theatre. Παράλληλα σπουδάζει κινηματογράφο και  χορό. Στο  Montevideo έχει ιδρύσει το Grupo de Expansión de la Cultura Helénica όπου και  σκηνοθέτησε  το έργο του Ευριπίδη  «Ικέτιδες».

Στην Ελλάδα  έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Ραδιοφωνία σαν μουσικός επιμελητής στις θεατρικές εκπομπές του Βασίλη Ρίτσου και της Μάρως Λοϊζου, έχει δημιουργήσει την θεατρική ομάδα «Πολυμήχανοι» με ηθοποιούς που βασική πηγή της δουλειάς της είναι η Ελληνική Μυθολογία, και μαζί με τον  Paris Ferraro το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι στην Αργυρούπολη. Για 13 χρόνια ήταν υπεύθυνος για το καλοκαιρινό θεατρικό πρόγραμμα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ανατολή» της Κέρκυρας υπό την διεύθυνση της Julia Hawes και της Σύλβιας Δημητριάδη-Steen. Το 2001 ιδρύει το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτιστικής Έκφρασης και Δράσης: Πολυμήχανοι» που σκοπό έχει την προβολή όλων των μορφών τέχνης.  Από το 2005 συνεργάζεται  με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ, το  μορφωτικό τμήμα της Ισπανικής Πρεσβείας. Είναι υπεύθυνος και σκηνοθέτης του Θεατρικού Τμήματος στα ισπανικά για ενήλικες και παιδιά.
Από το 2012 έως το 2014 συνεργάστηκε με το Ιππικό κέντρο της Κέρκυρας «Silvaland» σαν υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος και εκδηλώσεων. Εκεί δημιούργησε το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

 

Το 2014 μαζί με την θεατρική ομάδα «ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ» δημιουργεί το πολιτιστικό χώρο «Πολυμήχανο Café teatral» στην Αργυρούπολη που σκοπό έχει τη παρουσίαση καλλιτεχνικών γεγονότων.

 

Διδάσκει  Θεατρικό Παιχνίδι σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, θέατρο σε γυμνάσια, λύκεια και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Επίσης διδάσκει  θέατρο σε εκπαιδευτικούς.

 

Έχει γράψει θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες όπως επίσης έχει μεταφράσει θεατρικά έργα. Έχει παίξει και σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ενηλίκων και παιδιών.

 

Πιστεύει ωστόσο ότι η ακαδημαϊκή εκπαίδευση παραμένει ανολοκλήρωτη και τυπική αν δεν συνδυαστεί με την ουσιαστική εκπαίδευση, που στην προκειμένη περίπτωση  πηγάζει από τις εμπειρίες και το συναίσθημα, από την συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας, από την επικοινωνία με αυτούς και ειδικά με τα παιδιά, τα οποία αποδεικνύονται οι  σπουδαιότεροι δάσκαλοι.

 

Πρόγραμμα

Κάθε Τετάρτη 16:30 – 18:30

Δίδακτρα

ARTSHUB

 ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3,
Δάφνη 172 35
Tηλ: 6948516110 - 6998420566
Email: info@artshub.gr

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest