Επιλογή Σελίδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εναρμόνιση Θηλυκότητας

Ερευνητικό Εργαστήρι Ανατολίτικου Χορού

Η ανάγκη της γυναίκας να αισθανθεί και να συνδεθεί στην καθημερινότητα της με την Αρχέγονη Θηλυκότητα είναι ουσιαστική, διότι έτσι βιώνει με χαρά την ομορφιά της θηλυκότητας ως πηγή ζωτικής ενέργειας και μεταμόρφωσης των εμπειριών της. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί στο Ερευνητικό Εργαστήρι Ανατολίτικου Χορού – Εναρμόνιση Θηλυκότητας. Όλες οι γυναίκες μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους , να μάθουν και να νοιώσουν τις πανάρχαιες δυνάμεις της περιστροφής της λεκάνης, του λικνίσματος των γοφών, τις διαδρομές του φιδιού στην σπονδυλική στήλη και την ύπαρξη του ιερού οστού. Η χορευτική τέχνη του γομφικού λικνίσματος αποτελεί το πιο κοντινό είδος συμβολικού χορού στη γυναικεία φύση.

 

Στην πνευματική του μορφή ο Ανατολίτικος χορός είναι άνοιγμα αγάπης, ευαισθησίας, προσφοράς από την λεπτή φύση της γυναικάς προς τη ζωή. Δεν είναι ανταγωνιστικός, δεν έχει ηλικία και σωματότυπους. Είναι χορός αποδοχής του αυθεντικού εαυτού στο εδώ και τώρα.

 

Στην Εναρμόνιση Θηλυκότητας με τον ανατολίτικο χορό συνειδητοποιούμε και αποβάλλουμε τις συναισθηματικές και σωματικές εντάσεις και τις νοητικές αντιστάσεις που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της θηλυκής ενέργειας. Η χορευτική μας Θηλυκότητα αρχίζει να ρέει κι εκεί βρισκόμαστε σε ένα χώρο αποδοχής και ελευθερίας οπού το σώμα μας εκφράζεται μέσα από ένα παιχνίδισμα χαράς, αρμονίας και επικοινωνίας…

 

Ανακαλύπτουμε την πηγή της δύναμης μας στο κέντρο μας (αφαλός- κοιλιά), το σημείο δηλαδή του σώματος μας οπού ρέει η Ενέργεια της Ισορροπίας μας, και κατόπιν ενώνει την ενέργεια μας με τη Γη πάνω στην οποία χορεύουμε, ζωγραφίζοντας έναν κύκλο με κέντρο την ύπαρξη μας.

 

Ύλη του Εργαστηρίου

* Γνωριμία με τη φιλοσοφία Κ τις ρίζες του Ανατολίτικου χορού.

* Προετοιμασία σώματος με αναπνοές Κ παλμό καρδιάς Σύνδεση με τις βασικές κινήσεις του Ανατολίτικου Χορού στο σώμα μας.

* Ανακαλύπτω τις αισθήσεις που ξυπνάει ο Ανατολίτικος χορός στο γυναικείο σώμα…..

* Χορευτικό παιχνίδι με την Εναρμόνιση της Θηλυκότητας μου Χορευτικός διαλογισμός στο σώμα μέσα από το σώμα του Ανατολίτικου χορού.

* Χορευτικός Αυτοσχεδιασμός. Τι εκφράζει .κ .αποκαλύπτει καθώς χορεύει το σώμα μου..

* Βιωματική Χορογραφία με τα σύμβολα και τις συμβολικές κινήσεις του Ανατολίτικου χορού.

 

 

 

Μαριάμ Πρόκου

Δασκάλα χορού και Χορεύτρια

Η Μαριάμ Πρόκου γεννήθηκε στην Αθηνά και μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια μεταφράζοντας τη μουσική σε κίνηση και χορό. Μέσα από διαδρομές σε διαφορά είδη κίνησης και χορού: κλασικό, τζαζ, barre a terre, ενόργανη, φλαμέγκο, λάτιν, τάνγκο, μοντέρνο κ.α. εκπαιδεύτηκε στον ανατολίτικο χορό από την Assia Guemra στο Παρίσι -Φιλοσοφία Ανατολίτικου χορού και Δερβίσικο χορό με την Sahrazante στην Κολωνία – Bollywood-oriental στο Λονδίνο – Ανατολίτικο Παραδοσιακό-Φολκλορικό χορό με Mahmoud Reda στην Αίγυπτο. Art Therapy Gestalt, Σχεσιακή Θεραπεία μέσω Τέχνης με τον Morgan Goodlander – Dance, Rhythm, Social link and Therapy Πρωτόγονη Έκφραση με την France Schott-Billman – Samanic Energy Medicine Q’ero Peru με την Jane Rigby.

Από το 1998 διατηρεί το δικό της στούντιο χορού La maison des Artistes . Το 2004 γράφει, χορογραφεί και δημιουργεί το Ανατολίτικο – Ινδικό Χοροθέατρο με το έργο «Αν τολμούσες… Ήλιε της ερήμου» το οποίο παρουσιάζεται μέχρι το 2010 σε Θεατρικές παραστάσεις με την χοροθεατρική της ομάδα Liaison. Το 2007 δημιουργεί το Πλαίσιο και θέμα , ένα βοήθημα για τα σώματα των χορευτών στον Ανατολίτικο χορό.

Το 2012 βάζει σε εφαρμογή τη μέθοδο της Creation – Τα 4 Πρόσωπα της Γυναίκας μια μέθοδο Εναρμόνισης Θηλυκότητας μέσα από τον Ανατολίτικο χορό την αυθεντική κίνηση και την προσωπική ιστορία του χορευτικού σώματος.

Το προσωπικό της στυλ στον ανατολίτικο χορό είναι επηρεασμένο από το πέρασμα της Αραβικής Κουλτούρας στην πόλη του Φωτός και από την Πνευματική – Εκστατική Μορφή του χορού στις Αραβικές χώρες .

Πρόγραμμα

Κάθε Πέμπτη 18:00 – 19:30

 

Δίδακτρα

Δίδακτρα: 45€/μήνα, Drop in: 15€

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες!

ARTSHUB

 ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3,
Δάφνη 172 35
Tηλ: 6948516110 - 6998420566
Email: info@artshub.gr

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest