Επιλογή Σελίδας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα

Κάθε Τρίτη 21:00 – 22:30

 

Δίδακτρα

Δίδακτρα: 30€/μήνα,  Drop in: 10€

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες!

Creative Movement (Δημιουργική Κίνηση)

Ο χορός είναι ίσως η πρώτη τέχνη που εμφανίζεται ή ακόμη η πηγή της τέχνης που ενέπνευσε τον ρυθμό και την μουσική. Αυτό υποστηρίζεται από την έμφυτη τάση του ανθρώπου να ενασχοληθεί με την κίνηση από τις πρώτες στιγμές της ζωής του.

 

Ο χορός είναι η ομιλία της ψυχής, το αποτέλεσμα αρμονικής συνεργασίας σωματικών κινήσεων, ψυχικού κόσμου και ρυθμικών συνδυασμών.  Το μάθημα έχει ως στόχο την ελεύθερη έκφραση και την δημιουργία χρησιμοποιώντας το σώμα μας. Έχει επιρροές από την Πρωτόγονη Έκφραση και τον Αφρικάνικο χορό τον Σύγχρονο χορό και τον Αυτοσχεδιασμό.

 

Με βασικό μέλημα να ξεφύγουμε από την «παγίδα» της τεχνικής και των βημάτων του χορού, καλούμαστε να βρούμε την προσωπική μας έκφραση και μετέπειτα την ομαδική δημιουργία. Καλούμαστε να θυμηθούμε πάλι το παιχνίδι μέσα από τον χορό.

 

Θα φτιάξουμε ρυθμούς με το σώμα μας.
Μελωδίες με την φωνή μας.

 

Με εργαλεία τα στοιχεία της φύσης τα ζώα και τον αυτοσχεδιασμό θα χορέψουμε τον δικό μας χορό.

Το μάθημα απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στον χορό. Είναι απαραίτητο να φοράμε άνετα ρούχα, και να είμαστε ξυπόλητοι.

 

 

 

Λασκαρίνα Fegissa

Δασκάλα χορού, Χορογράφος, Χορεύτρια

Η Λασκαρίνα Fegissa γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Η μητέρα της είναι Ελληνίδα και ο πατέρας της Αιθίοπας. Ξεκίνησε την ενασχόληση με τον χορό από τα τέσσερα της χρόνια και δεν σταμάτησε ποτέ. Το 2003 αποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού «Ραλού Μάνου».

Ξεκίνησε να διδάσκει κλασικό χορό (Vaganova), σύγχρονο χορό (Limon Release και Graham) και μουσικοκινητική αγωγή σε σχολές χορού και παιδικούς σταθμούς. Έχει διδακτική εμπειρία δεκατεσσάρων ετών σε όλες τις ηλικίες, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει ως ελεύθερος επαγγελματίας με εργαστήρια και κύκλους σεμιναρίων. Συνεργάστηκε με ομάδες χορού και θεατρικές ομάδες ως χορεύτρια και χορογράφος. Έκανε μαθήματα flamenco για τέσσερα χρόνια.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασσικού, σύγχρονου χορού, tango και authentic movement μεταξύ άλλων. Αργότερα ασχολήθηκε με αφρικάνικους τοπικούς χορούς της Ανατολικής Αφρικής κυρίως Αιθιοπία και το 2013 ξεκίνησε τις σπουδές στη Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης (Expression Primitive), στο Atelier du Geste Rythmé. Θέλοντας να κατανοήσει καλύτερα τις ρίζες της, (Δύση-Αφρική) αποφάσισε να ¨παντρέψει¨ τον αφρικάνικο χορό με τον σύγχρονο χορό διδάσκοντας το μάθημα Afro-contemporary fusion από το 2014. Μετέπειτα χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του αυτοσχεδιασμού, της πρωτόγονης έκφρασης και του αφρικάνικου χορού ξεκίνησε σεμινάρια «Creative Movement» για ανθρώπους που ήθελαν να φύγουν από την τεχνική των βημάτων και να εξερευνήσουν την ελεύθερη και προσωπική τους έκφραση. Το 2016 ξεκίνησε την πρακτική της στην Ashtanga Vinyasa Yoga και παρακολούθησε σεμινάρια Partner Yoga και Acro Yoga. Μαζί με τις δασκάλες της διδάσκουν σεμινάρια Yoga Dance όπου παντρεύουν την Yoga  με τη ροή του χορού.

ARTSHUB

 ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3,
Δάφνη 172 35
Tηλ: 6948516110 - 6998420566
Email: info@artshub.gr

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest