Επιλογή Σελίδας

 

 

 

 

 

 

 

Belly Dance Turkish Style

Προσφορά για νέες συμμετοχές

Ξεκίνησε μαζί με έναν φίλο/η και κερδίστε 50% έκπτωση για 1 μήνα & οι δύο!

Tο Turkish Style Belly Dance όπως και άλλοι χοροί της Ανατολής, έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την κίνηση στους γοφούς και στα χέρια. Όμως από περιοχή σε περιοχή και από εποχή σε εποχή τα χαρακτηριστικά αυτά αλλάζουν δημιουργώντας έτσι πλήθος διαφορετικών στυλ.

Το στυλ που θα εξετάσουμε σε αυτό το μάθημα είναι το Turkish Style Belly Dance. Από τραγούδια της αγάπης και του χωρισμού με λυρική κίνηση μέχρι δυναμικά drum solo με έντονες απομονώσεις και από χορογραφίες με φτερά και πέπλα μέχρι εντυπωσιακές χορογραφίες στο πάτωμα. Το τούρκικο στυλ ξεχωρίζει όχι τόσο για τη διαφορετικότητα των κινήσεών του αλλά για την ένταση, την εκφραστικότητα και τη δυναμική του.

Και επειδή η πράξη δεν είναι τίποτα χωρίς τη θεωρία, για κάθε διαφορετικό στυλ που θα εξετάζουμε, θα μαθαίνουμε στοιχεία για το κοστούμι, τη μουσική και την εποχή που χορευόταν!

Αν έχετε κάποια αμφιβολία για το αν το Oriental θα σας βοηθήσει να χτίσετε ένα δυνατό σώμα με αντοχές, τότε σίγουρα το τούρκικο στυλ μπορεί να σας το υποσχεθεί, ενώ ταυτόχρονα θα διασκεδάζετε με υπέροχες μουσικές επιλογές από παραδοσιακούς ήχους μέχρι μοντέρνες μίξεις του σήμερα…

Τι θα χρειαστείτε…

Θα χρειαστείτε άνετα ρούχα, φόρμα ή κολάν, παπούτσια χορού με ή χωρίς τακούνι ή ξυπόλυτοι και ένα μαντήλι για τους γοφούς με ή χωρίς φλουριά.

Salome

Χορεύτρια, Δασκάλα χορού και Χορογράφος

Η Salome είναι χορεύτρια, δασκάλα χορού και χορογράφος. Μετά από χρόνια ενασχόλησης με τον κλασικό χορό (RAD) και τη τζαζ, συνέχισε τις σπουδές της στους Λάτιν χορούς αποκτώντας διπλώματα από το International Dance Teachers Association, ενώ εργαζόταν ήδη ως δασκάλα παραδοσιακών ελληνικών χορών, αφού υπήρξε μαθήτρια της μητέρας της Θεώνης Κωτσιοπούλου, από μικρό παιδί.

Η έμπνευση για την ενασχόληση με τους χορούς της Ανατολής ξεκινά το 2005 και από τότε διδάσκει σε σχολές χορού, σχολεία, χώρους τέχνης, αθλητικά κέντρα και πολιτιστικούς συλλόγους εντός και εκτός Αττικής. Το 2012 έγινε ενεργό μέλος της ομάδας χορού Malema’s Banat της Maria Aya, με σκοπό τη μελέτη και παρουσίαση των χορών της Ανατολικής Μεσογείου.

Τα τελευταία χρόνια η Salome ερευνά, χορογραφεί και παρουσιάζει το Οριένταλ όπως χορεύεται στην Τουρκία, είτε πρόκειται για Βellydance είτε για το Roman Havasi (ΤurkishGypsy Style). H Salome συνδυάζει τις γνώσεις της από όλα τα είδη χορού, τα πολυάριθμα σεμινάρια που παρακολουθεί ανελλιπώς με τις γνώσεις της στις παραστατικές τέχνες που αποκόμισε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δουλεύοντας πάνω στον «δημιουργικό χορό». Όπως η ίδια αναφέρει «όλοι οι άνθρωποι μπορούν να χορέψουν, αρκεί να λάβουν τη σωστή καθοδήγηση».

Από το 2014 έχει την τιμή να βλέπει τις χορογραφίες της να παρουσιάζονται σε διάφορες οργανώσεις στην Κρήτη, την Κωνσταντινούπολη, τη Ρωσία και τη Σλοβενία.

Από το 2016 είναι δημιουργός και χορογράφος της χορευτικής ομάδας  “Ateş ve Su”, της πρώτης χορευτικής ομάδας που ασχολείται με τη διάδοση, εκμάθηση και παρουσίαση του Turkish Style Oriental στην Ελλάδα (όπως δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του κέντρου Τεχνών Hamsa Oriental Art House). Η ομάδα μετρά ήδη αρκετές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με πολλές διακρίσεις.

Η Salome έχει διδάξει στα NAWAR International Festival of Oriental Dance (Σλοβενία, 2017), Mosaic Oriental Festival Athens (Ελλάδα, 2017 & 2018) και Rakkas Istanbul Festival (Τουρκία, 2018).

Πρόγραμμα

Τρίτη 20:15 – 21:30

Δίδακτρα

Δίδακτρα: 30€/μήνα, drop in 12€

Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες!

ARTSHUB

 

 ArtsHub

Μεγ. Αλεξάνδρου 3, Δάφνη 172 35
Tηλ: 6948516110 - 6998420566
Email: info@artshub.gr

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies. Με την περιήγηση στον ιστότοπό μας συναινείτε με τη χρήση των cookies.Αποδοχή

Pin It on Pinterest