Ερευνητικό Εργαστήρι Ανατολίτικου Χορού – Εναρμόνιση Θηλυκότητας

Η ανάγκη της γυναίκας να αισθανθεί και να συνδεθεί στην καθημερινότητα της με την Αρχέγονη Θηλυκότητα είναι ουσιαστική. Έτσι μπορεί να βιώνει με χαρά την ομορφιά της θηλυκότητας ως πηγή ζωτικής ενέργειας και μεταμόρφωσης των εμπειριών της. Όλες οι γυναίκες μπορούν να επιτρέψουν στον εαυτό τους να μάθουν και να νοιώσουν τις πανάρχαιες δυνάμεις.  Δυνάμεις όπως η περιστροφής της λεκάνης, το λικνίσμα των γοφών, οι διαδρομές του φιδιού στην σπονδυλική στήλη και η ύπαρξη του ιερού οστού. Η χορευτική τέχνη του γομφικού λικνίσματος αποτελεί το πιο κοντινό είδος συμβολικού χορού στη γυναικεία φύση.

Στην πνευματική του μορφή ο Ανατολίτικος χορός είναι άνοιγμα αγάπης, ευαισθησίας, από την λεπτή φύση της γυναικάς προς τη ζωή. Δεν είναι ανταγωνιστικός, δεν έχει ηλικία και σωματότυπους. Είναι χορός αποδοχής του αυθεντικού εαυτού στο εδώ και τώρα.

Με τον Ανατολίτικο Χορό συνειδητοποιούμε και αποβάλλουμε τις συναισθηματικές και σωματικές εντάσεις και τις νοητικές αντιστάσεις που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της θηλυκής ενέργειας. Η χορευτική μας Θηλυκότητα αρχίζει να ρέει. Εκεί βρισκόμαστε σε ένα χώρο αποδοχής και ελευθερίας. Το σώμα μας εκφράζεται μέσα από ένα παιχνίδισμα χαράς, αρμονίας και επικοινωνίας…

Ανακαλύπτουμε την πηγή της δύναμης μας στο κέντρο μας (αφαλός- κοιλιά). Το σημείο δηλαδή του σώματος μας οπού ρέει η Ενέργεια της Ισορροπίας μας και κατόπιν ενώνει την ενέργεια μας με τη Γη. Πάνω στην οποία χορεύουμε, ζωγραφίζοντας έναν κύκλο με κέντρο την ύπαρξη μας.

Συντονίζει η Μαριάμ Πρόκου Teacher-Dancer and Choreographer Membre du Conseil International de la Dance, UNESCO

Κάθε Παρασκευή στις 19:00-20:30 

Κόστος 45€ τα 4 μαθήματα

drop in: 13€

Pin It on Pinterest

Shares
Share This